RealArchitects

RealΛRCHITECTS κ.γράψας & συνεργάτες μηχανικοί
τεχνικοί, αναπτυξιακοί & επιχειρησιακοί σύμβουλοι

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Αναμενόμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ στον Τουρισμό στο πεδίο ειδικότητάς μας


σχεδιασμός-κατασκευή τουριστικών κατοικιών


σχεδιασμός-κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων


Το γραφείο μας εκπονεί αρχιτεκτονικές μελέτες και μελέτες ενεργειακών αναβαθμίσεων από ειδικευμένους αρχιτέκτονες μηχανικούς με μεταπτυχιακή εκπαίδευση στον ενεργειακό σχεδιασμό.
(Δίπλωμα αρχιτεκτονικής με Διάκριση από το πανεπιστήμιο του Greenwich και προδιδακτορικό πτυχίο έρευνας στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό και ενεργειακές αναβαθμίσεις από το πανεπιστήμιου του Cambridge).



Με υπερδεκαετή εργασιακή εμπειρία στο χώρο των αρχιτεκτονικών μελετών και κατασκευής και με συμμετοχή στο σχεδιασμό της νομοθεσίας για τις ενεργειακές αναβαθμίσεις στη χώρα μας και παράλληλη συνεχή επαφή και συμμετοχή στις εξελίξεις στα πεδία αυτά, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ανώτατη δυνατή ποιότητα στις υπηρεσίες μας που άπτονται αποκλειστικά της ειδικότητάς μας: αρχιτεκτονικές μελέτες και σχεδιαμός (design) από αρχιτέκτονες και ενεργειακές αναβαθμίσεις από ενεργεικούς μηχανικούς.


Μπορούμε συνεπώς να εγγυηθούμε την ανώτατη δυνατή ποιότητα και επιτυχία στην αναβάθμιση του τουριστικού προιόντος της επιχείρησής σας μέσω αναμενώμενου προγραμματος ΕΣΠΑ με ποσοσστό εως 50% και προυπολογιμό έως €300.000

Τα παραπάνω μπορούν να συνοδευτούν με άρτια επίβλεψη κατασκευής και οικονομοτεχνική επιστασία (επιμετρήσεις, παραγγελίες, τιμολόγια, έλεγχος παραλαβών-πληρωμών) με μέγιστη αξιοπιστία για τη διαδικασία της πιστοποίησης και εκταμίευσης των κεφαλαίων.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων 

Στόχος του προγράμματος είναι ο εκσυγχρονισμός, η ποιοτική αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών των υφιστάμενων πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, του στρατηγικού τομέα προτεραιότητας του τουρισμού, ώστε να βελτιώσουν τη θέση τους στην εσωτερική και διεθνή τουριστική αγορά.

Δικαιούχοι θα είναι υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον στρατηγικό τομέα του τουρισμού.

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός θα ανέρχεται από 30.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ με το ποσοστό ενίσχυσης να αφορά στο 50% του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης.

Επιλέξιμες ενέργειες; είναι: Εκσυγχρονισμός και ποιοτική αναβάθμιση των κτιριακών και λοιπών υποδομών, παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας / ύδατος.

Παρεμβάσεις εμπλουτισμού του προσφερόμενου προϊόντος με νέες υπηρεσίες (επέκταση σε εναλλακτικές μορφές, παρεμβάσεις για ΑΜΕΑ, κλπ).

Πιστοποιήσεις υποδομών και υπηρεσιών. Προβολή -- προώθηση των επιχειρήσεων σε αγορές στόχους. Αμοιβές συμβούλων και μισθολογικό κόστος υφιστάμενου ή νέου προσωπικού.

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται συνολικά σε 50 εκατ. ευρώ (σε 2 κύκλους 25 εκ. ευρώ έκαστος) με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
Ο εκτιμώμενος αριθμός τελικών ωφελούμενων υπολογίζεται σε 600 με 700 τουριστικές μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (ανάλογα με τους προϋπολογισμούς των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων)


Περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουμε με την δημοσίευση τoυ οδηγού του προγράμματος.

Καλέστε μας σήμερα για μια επίσκεψη στην επιχείρησή σας με σκοπό να εξετάσουμε τις δυνατότητες υποστήριξής σας.

πληροφορίες: κ.γράψας 693 70 66 045
αρχιτέκτων-μηχανικός ενεργειακού και βιοκλιματικού  σχεδιασμού MPhil Cambridge